Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Trekhaakservice

Trekhaak laten monteren? Kies voor kwaliteit en ga naar uw Bosch Car Service vestiging in Heerenveen. BCS Jurjen Jonker adviseert u de juiste trekhaak en zorgt voor vakkundige montage.

We leveren scherp geprijsde trekhaken van Bosal, Brink (Thule), GDW en Oris. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan.

In dit artikel leggen we u de verschillen uit tussen een vaste trekhaak, een afneembare trekhaak en een wegdraaibare trekhaak. Tenslotte lichten we het belang van een kabelset toe.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

Vaste trekhaak monteren

De vaste trekhaak is meest voordelige oplossing. Geschikt voor intensief gebruik. De kogelstang is overigens wel met een steeksleutel te verwijderen. Gebruikt u de trekhaak maar zelden? Dan raden wij een afneembare of wegdraaibare trekhaak aan.

Afneembare trekhaak monteren

De afneembare trekhaak is wat duurder dan een vaste trekhaak. Maar heeft als voordeel dat deze heel eenvoudig te verwijderen is. We leveren horizontaal afneembare trekhaken, verticaal afneembare trekhaken en diagonaal afneembare trekhaken.

Een afneembare trekhaak is in een simpele handeling te demonteren. Toch is dit type trekhaak zeer sterk en kan zonder problemen veilig een caravan trekken.

Wegdraaibare trekhaak monteren

De wegdraaibare trekhaak is ideaal als u de trekhaak regelmatig gebruikt, maar geen vaste trekhaak wilt. Wanneer u de trekhaak niet nodig heeft, draait u deze eenvoudig uit het zicht. De wegdraaibare trekhaak past niet op ieder voertuig. Laat u door onze specialisten adviseren via 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website.

Trekhaak met flenskogel

Trekhaken met een flenskogel zijn bedoeld voor het zware werk. Ideaal voor bedrijfswagens en off-roadvoertuigen. Flenskogel trekhaken zijn leverbaar in een 2-gats uitvoering en een 4-gats uitvoering. Dit type trekhaken kan meer trekgewicht aan dan een ‘normale’ trekhaak. Deze trekhaak is meestal niet interessant voor particulieren.

Kabelset trekhaak aansluiten

Naast een trekhaak is het nodig om een geschikte kabelset te installeren voor de elektra van uw fietsendrager, aanhangwagen of caravan. Denk aan remlicht of knipperlicht. We leveren altijd een trekhaak inclusief montage van de kabelset.

Bosch Car Service Jurjen Jonker zorgt voor de volledige installatie van de trekhaak én de kabelset. In sommige gevallen is een softwarematige aanpassing (inleren) nodig om belangrijke functies van de auto te behouden.

U kiest uit een 7-polige kabelset of een 13-polige kabelset. Een 7-polige is geschikt als u alleen gebruik maakt van een fietsenrek of aanhanger. Een 13-polige kabelset is nodig bij het trekken van een caravan. De extra polen aan de stekker worden gebruikt voor de koelkast, de binnenverlichting en de achteruitrijdverlichting.

Trekhaak plaatsen kosten

Wat kost het om een trekhaak te laten plaatsen? Dat is erg afhankelijk van het merk trekhaak, het type trekhaak, de benodigde kabelset en eventuele softwarematige aanpassingen van de auto. Een vaste trekhaak is de meest voordelige oplossing en de wegklapbare trekhaak de duurste oplossing.

Onze specialisten geven u graag advies en voorzien u van een heldere prijsopgave. Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via onze website.