Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

APK-keuring Heerenveen

De APK-keuring is voor veel autobezitters altijd een spannend moment, want: “Komt ‘ie dit jaar weer zonder problemen door de APK” ? Niet leuk, wel belangrijk. Periodiek uw auto APK laten keuren zorgt voor meer verkeersveiligheid en beschermt het milieu.

APK garage Jurjen Jonker is RDW erkend en hét adres voor autobezitters uit o.a. Heerenveen, Oudehaske, Joure en Steenwijk. Online APK afspraak maken? Ga naar onze afsprakenplanner of bel 0513 - 744 120

APK tarieven

Soort APKTariefAfspraak
Personenauto’s€ 24,95 incl. BTWAfspraak maken
Campers€ 50,- incl. BTW Afspraak maken

APK-keuring hoe vaak?

Hoe vaak een auto APK gekeurd dient te worden, is afhankelijk van de brandstof en de leeftijd van de auto.

Benzineauto

Koopt u een nieuwe benzineauto? Dan moet deze na 4 jaar APK gekeurd worden. De nieuwe APK is dan twee jaar geldig. Dit geldt ook voor de volgende APK-keuring. Daarna moet een benzineauto ieder jaar APK-gekeurd worden.

Dieselauto

Een nieuwe dieselauto moet na 3 jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar.

Elektrische auto

Bij een elektrische auto geldt hetzelfde als bij een benzineauto. Voor het eerst na 4 jaar, daarna tweemaal na 2 jaar en tenslotte ieder jaar.

Auto op LPG, CNG

In het geval van LPG of CNG gelden dezelfde regels als bij een dieselauto. Voor het eerst na 3 jaar en daarna ieder jaar.

APK te laat? Dit zijn de gevolgen

Wat als de APK verlopen is? U loopt dan een aantal vervelende risico’s.

Boete RDW en politie

Ten eerste is het rijden zonder apk strafbaar. Wordt u aangehouden, dan is de kans groot dat de politie een boete uitschrijft. Daarnaast ontvangt u automatisch een boete van de RDW als de APK meer dan 2 maanden verlopen is.

Problemen met verzekering

Een boete is vaak nog te overzien. Veel erger is het als u betrokken raakt bij een ongeval. Een ongeval is al erg vervelend, maar bij een ongeluk met verlopen APK beschouwt uw verzekeraar u mogelijk als onverzekerd. Met alle gevolgen van dien. Laat de APK dus niet verlopen en maak tijdig een afspraak.

APK verlopen wat nu?

De APK-keuring helemaal over het hoofd gezien en inmiddels verlopen? Dat kan natuurlijk iedereen overkomen. U krijgt dan 2 maanden de tijd om de auto alsnog te laten keuren. Pas daarna krijgt u automatisch een boete.

De auto mag in deze 2 maanden op de openbare weg staan, máár u mag er niet in rijden! Zorg er dus voor dat u bij de rit naar de garage kunt aantonen dat u een afspraak heeft voor de APK-keuring. Mocht u aangehouden worden, dan kunt u aantonen dat u onderweg bent naar de garage.

Wees voorzichtig. Een werkplaatsafspraak is geen garantie dat u vrijgesteld bent van een boete bij aanhouding of problemen met uw verzekeraar bij een ongeval.

Verlopen APK? Maak direct een afspraak via 0513 - 744 120.

Nut van de APK-keuring

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Elk autobedrijf van Bosch Car Service heeft zijn eigen APK-keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.

Benieuwd naar alle APK punten waarop gelet wordt? Bezoek dan het APK-handboek van de RDW.

Herkeuring nodig?

Laat u in onze werkplaats de APK-keuring uitvoeren, maar lost u eventuele gebreken zelf op? Dan zijn wij verplicht om een herkeuring uit te voeren. De kosten voor een herkeuring bedragen € 24,95 incl. BTW. Laat u eventuele gebreken door ons oplossen, dan is een herkeuring gratis.

Zelden afkeuringen, vaak gratis

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien vindt de keuring dan vaak gratis plaats.