Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

EGR-klep storing

EGR-klep problemen? Erg vervelend, omdat dit vaak fikse kosten met zich mee brengt. Bosch Car Service Jurjen Jonker geeft u eerlijk en deskundig advies. Lees onderstaande artikel over de EGR-klep of bel direct 0513 - 744 120.

Wat is een EGR-klep?

De EGR-klep is een onderdeel in de motor dat de uitstoot van NOx (stikstofoxide / stikstofdioxide) verlaagt. Dit is beter voor het milieu. Wel zorgt het onderdeel voor een versnelde vervuiling in de motor.

De EGR-klep leidt een deel van de uitlaatgassen opnieuw de motor in. De verbrandingstemperatuur in de cilinders wordt daardoor lager. Met als gevolg een lagere uitstoot van NOx.

Foto van een EGR-klep
Voorbeeld van een EGR-klep
Bron: Towel401 [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

EGR-klep vervangen

EGR-klep kapot? De beste oplossing is om de EGR-klep te laten vervangen. Uiteraard voeren wij vooraf een grondige diagnose uit. Wellicht is er iets anders aan de hand wat de klachten veroorzaakt.

Last van een EGR storing? Onze specialisten helpen u deskundig verder. Bel 0513 - 744 120.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

EGR-klep laten reinigen

In sommige gevallen is de EGR-klep niet defect maar wel zwaar vervuild. Dan loont het om de EGR-klep te laten reinigen. Een EGR-klep schoonmaken brengt veel minder kosten met zich mee dan een vervanging. Helaas is er vaak wel meer aan de hand dan alleen vervuiling. BCS Jurjen Jonker geeft u er graag advies over. Bel 0513 - 744 120.

EGR-klep defect symptomen

Een verstopte slecht werkende EGR-klep herkent u aan:

  • Er brandt een motorstoringslampje
  • De motor start moeilijk
  • De motor loopt stationair niet meer regelmatig
  • De motor stottert of hapert tijdens een rit
  • Er komt zwarte rook uit de uitlaat
  • De auto verliest vermogen
  • De auto verbruikt meer brandstof dan gebruikelijk
Verstopte EGR-klep
Bron: Moosealope [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Doorrijden met kapotte EGR-klep

Doorrijden met een kapotte EGR-klep is zeker niet aan te raden. De kans is aanwezig dat dit op den duur voor meer klachten en defecten gaat zorgen. Bijvoorbeeld problemen met het roetfilter. Ook zal de auto tijdens de APK-keuring waarschijnlijk afgekeurd worden. Tenslotte zorgt een defecte EGR-klep voor een hogere belasting van het milieu.

EGR-koeler kapot

De EGR-koeler verlaagt de temperatuur van de uitlaatgassen voordat deze terug naar de motor worden geleidt. Dit doet de koeler middels de koelvloeistof in de motor. Bij een defecte EGR-koeler worden de uitlaatgassen niet (goed) meer gekoeld, en zullen met een te hoge temperatuur naar de motor worden geleid. Dit kan voor oververhitting van de motor leiden.

Bosch Car Service Jurjen Jonker helpt u verder bij EGR-problemen

EGR-problemen zorgen voor kostbare reparaties. Dat is al vervelend genoeg. BCS Jurjen Jonker staat garant voor een snelle en vakkundige oplossing, veelal goedkoper dan bij de merkdealer.

Benieuwd naar de kosten van EGR-klep vervangen? Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan.

Lees ook eens