Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Schokdempers vervangen in Heerenveen

Schokdempers zijn belangrijk voor de veiligheid en het comfort. Samen met de schroefvering zorgen de schokdempers ervoor dat oneffenheden in de weg worden opgevangen. We leggen u graag meer uit over schokdempers en hoe u kunt merken als er iets mis is.

Direct een afspraak maken in Heerenveen voor het vervangen van de schokdempers? Dit doet u gemakkelijk via onze website of bel 0513-744120.

Wat is een schokdemper en hoe werkt het?

De schokdemper is onderdeel van de wielophanging en werkt samen met de schroefvering. Het wordt ook wel een schokbreker genoemd. De schokdemper dempt de werking van de vering.

Eenvoudig gezegd bestaat de schokdemper uit een cilinder met daarin een zuiger en hydraulische vloeistof. De schokdemper is bevestigd aan de wielophanging van het voertuig. Rijdt de auto over een drempel of door een kuil? Dan gaat de zuiger op- en neer. Door de weerstand van de vloeistof worden de op- en neergaande bewegingen gedempt.

Zonder schokdempers zou een auto na iedere hobbel of kuil op en neer blijven deinen. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar ook gevaarlijk in bijvoorbeeld bochten. De schokdemper voorkomt overigens ook dat het wiel tegen de carrosserie aankomt bij een flinke smak. Het dempt dan letterlijk de schok.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

Defecte schokdemper, hoe merkt u dat?

De schokdemper is een slijtageonderdeel maar gaat over het algemeen lang mee. Als de schokdemper dan toch zijn beste tijd heeft gehad, is dit merkbaar aan o.a. de onderstaande klachten:

  • De auto blijft nadeinen na een drempel of kuil
  • Er lekt olie uit de schokdempers
  • U hoort en voelt een klap onder de auto wanneer u door een kuil of over een drempel rijdt.
  • De auto reageert anders dan normaal in bochten

Doorrijden met een defecte schokdemper is gevaarlijk! Het vermindert de controle over de auto en kan de remweg verlengen.

De schokdempers aan vervanging toe? Onze specialisten helpen u snel en vakkundig verder. Bel 0513-744120 of maak een afspraak via de website.