Update i.v.m coronavirus: We zijn geopend en hebben passende maatregelen genomen. Meer informatie

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Distributieriem of -ketting vervangen

Vrijwel iedere automobilist heeft wel eens van de distributieriem gehoord. Maar niet iedereen weet precies wat het is en wanneer het vervangen dient te worden. We leggen het u graag uit.

Distributieriem vervangen? Bel 0513-744120 of maak direct een afspraak online.

Waarom distributieriem vervangen?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in de motor. Het zorgt ervoor dat de nokkenas en de krukas met elkaar verbonden zijn. De nokkenas laat de kleppen in de motor op de juiste momenten openen en de krukas zorgt ervoor dat de zuigers op en neer gaan.

Een distributieriem ondervindt grote krachten bij een lopende motor. Daarom is het gemaakt van een stevig rubber. Dit sterke materiaal voorkomt echter niet dat de distributieriem een slijtageonderdeel is. De riem rekt uit, wordt poreus en er ontstaan scheurtjes. Het is belangrijk om de riem op tijd te laten vervangen om te voorkomen dat deze knapt of te ver uitrekt.

Voorbeeld van een distributieriemset
Voorbeeld van een distributieriemset

Hoe lang gaat een distributieriem mee?

De levensduur van een distributieriem verschilt per auto. Meestal is dit tussen de 60.000 en 210.000 km of 3 tot 5 jaar. Net wat als eerste gehaald wordt. In het instructieboekje van de auto staan de exacte richtlijnen voor distributieriem vervangen.

Is uw distributieriem aan vervanging toe? Onze specialisten helpen u graag verder. Bel 0513-744120 of maak direct een afspraak via de website.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

Distributieriem laten vervangen?

De specialisten van Bosch Car Service Jurjen Jonker vervangen de distributieriem op kundige wijze voor een aantrekkelijk tarief.

Wat is een distributieketting?

Niet alle motoren hebben een distributieriem. Het is ook mogelijk om de nokkenas en de krukas via een distributieketting aan te drijven. Een distributieketting slijt minder snel en gaat in theorie een autoleven lang mee. Helaas blijkt dit in de praktijk soms tegen te vallen. Bijvoorbeeld bij de TFSI en TSI motoren van de VAG-groep (Volkswagen, Audi, Skoda en Seat).

Distributieketting vervangen?

Wanneer een distributieketting van matige kwaliteit is, zal deze te snel uitrekken. Wanneer er door rek onvoldoende spanning op de ketting staat, is de kans groot dat de ketting tanden overslaat. Dit is funest voor uw motor én uw portemonnee. De ketting is namelijk heel precies afgesteld, zodat de zuigers en kleppen op het juiste moment bewegen. Als deze timing verstoord raakt, is de kans op ernstige motorschade groot. Laat de distributieriem vervangen wanneer deze uitgerekt is!

Wanneer er een slepend of ratelend geluid uit de auto komt, kan dit duiden op een uitgerekte distributieketting. Vervangen distributieketting? Bel 0513 - 744 120 of maak een afspraak via de website.

Gratis werkplaatsofferte?

Ontvang een gratis offerte. Klik op de onderstaande knop om verder te gaan.