Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Distributieriem vervangen

Vrijwel iedere automobilist heeft wel eens van de distributieriem gehoord. Maar niet iedereen weet precies wat het is en wanneer het vervangen dient te worden. We leggen het u graag uit.

Distributieriem vervangen? Bel 0513-744120 of maak direct een afspraak online.

Waarom distributieriem vervangen?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in de motor. Het zorgt ervoor dat de nokkenas en de krukas met elkaar verbonden zijn. De nokkenas laat de kleppen in de motor op de juiste momenten openen en de krukas zorgt ervoor dat de zuigers op en neer gaan.

Een distributieriem ondervindt grote krachten bij een lopende motor. Daarom is het gemaakt van een stevig rubber. Dit sterke materiaal voorkomt echter niet dat de distributieriem een slijtageonderdeel is. De riem rekt uit, wordt poreus en er ontstaan scheurtjes. Het is belangrijk om de riem op tijd te laten vervangen om te voorkomen dat deze knapt of te ver uitrekt.

Voorbeeld van een distributieriemset
Voorbeeld van een distributieriemset

Hoe lang gaat een distributieriem mee?

De levensduur van een distributieriem verschilt per auto. Meestal is dit tussen de 60.000 en 210.000 km of 3 tot 5 jaar. Net wat als eerste gehaald wordt. In het instructieboekje van de auto staan de exacte richtlijnen voor distributieriem vervangen.

Is uw distributieriem aan vervanging toe? Onze specialisten helpen u graag verder. Bel 0513-744120 of maak direct een afspraak via de website.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

Distributieriem laten vervangen?

De specialisten van Bosch Car Service Jurjen Jonker vervangen de distributieriem op kundige wijze voor een aantrekkelijk tarief.