Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Distributieketting vervangen

In het geval van een distributieketting worden de nokkenas en de krukas via een distributieketting aangedreven. Een distributieketting slijt minder snel dan een distributieriem en gaat in theorie een autoleven lang mee.

Helaas blijkt dit in de praktijk tegen te vallen. Bijvoorbeeld bij de TFSI en TSI motoren van de VAG-groep (Volkswagen, Audi, Skoda en Seat). Daarnaast zijn er ook problemen bekend bij BMW-motoren. Onder andere bij de types: N20B20, N47, B47, B48 en B38.

Distributieketting vervangen?

Wanneer een distributieketting van matige kwaliteit is, zal deze te snel uitrekken. Dit is onder andere te herkennen aan een slepend / ratelend geluid.

Als er onvoldoende spanning op de ketting staat, is de kans groot dat de ketting vroeg of laat tanden overslaat of zelfs breekt. Dit is funest voor uw motor én uw portemonnee. De ketting is namelijk heel precies afgesteld, zodat de zuigers en kleppen op het juiste moment bewegen. Als deze timing verstoord raakt, is de kans op ernstige motorschade groot. Laat de distributieketting tijdig vervangen en voorkom erger!

Een klassieke Mercedes-Benz, een degelijke Opel of een flitsende Renault? Het maakt niet uit. Als universeel Bosch Car Service bedrijf vervangen wij de distributieketting van ieder automerk.

Vervangen distributieketting in Heerenveen? Bel 0513 - 744 120 of maak een afspraak via de website.