Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Automaat spoelen in Heerenveen

Bosch Car Service Jurjen Jonker legt u uit wat automaat spoelen (of flushen) inhoudt én waarom het nodig is. Direct advies nodig? Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website.

Automaat spoelen, wat is dat precies?

Net zoals in een automotor worden de bewegende delen in de automaat gesmeerd met olie. En ook bij een automaat geldt dat de olie (ATF-olie) langzaamaan vervuild raakt. De automaat-olie smeert dan steeds minder goed. Daarnaast komt er vervuiling via de olie terecht in kwetsbare onderdelen in de automaat. Een vervuilde bak geeft vroeg of laat klachten en heeft meer kans op kostbare defecten.

Automaat spoelen als onderhoud

Het spoelen van de automatische transmissie is een periodieke onderhoudsbeurt aan de automaat. Door de automaat te reinigen en de olie te verversen, blijft de automaat in optimale conditie. Dit helpt dure revisies voorkomen. Wacht daarom niet totdat de automaat klachten geeft.

Indien gewenst maken onze monteurs gebruik van merkspecifieke atf olie. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om het oliefilter te laten vervangen. Vragen? Bel gerust 0513 - 744 120 of vul het contactformulier in.

DSG automaat spoelen

Ook voor het spoelen van uw DSG-automaat bent u bij Bosch Car Service Jurjen Jonker van harte welkom.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

Verhelpen van klachten

Het spoelen van de automatische versnellingsbak lost soms ook klachten op. Door vervuiling kan de automaat bijvoorbeeld gaan bonken tijdens het schakelen. Automaat reinigen en verversen kan dit soort klachten verhelpen of verminderen. Helaas kunnen wij dit nooit garanderen.

Mogelijke klachten bij een vervuilde automaatbak:

  • De automaat bonkt of schokt tijdens het schakelen
  • De automaat slipt tijdens het schakelen
  • De automaat heeft moeite met het vasthouden van een versnelling
  • De automaat heeft moeite met het kiezen van de juiste versnelling

Automaat spoelen bij Bosch Car Service Jurjen Jonker

Automaat spoelen bij Bosch Car Service in Heerenveen is mogelijk vanaf €275, afhankelijk van het merk en model auto. Ontvang snel een prijsopgave, bel 0513 - 744 120.