Update i.v.m coronavirus: We zijn geopend en hebben passende maatregelen genomen. Meer informatie

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

Automaat spoelen in Heerenveen

Bosch Car Service Jurjen Jonker legt u uit wat automaat spoelen (of flushen) inhoudt én waarom het nodig is. Direct advies nodig? Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website.

Automaat spoelen, wat is dat precies?

Net zoals in een automotor worden de bewegende delen in de automaat gesmeerd met olie. En ook bij een automaat geldt dat de olie (ATF-olie) langzaamaan vervuild raakt. De automaat-olie smeert dan steeds minder goed. Daarnaast komt er vervuiling via de olie terecht in kwetsbare onderdelen in de automaat. Een vervuilde bak geeft vroeg of laat klachten en heeft meer kans op kostbare defecten.

Automaat spoelen als onderhoud

Automaat spoelen is bedoeld als een periodieke onderhoudsbeurt aan de automaat. Door de reiniging en het verversen van de automaat-olie blijft de automaat in optimale conditie. Dit helpt dure revisies voorkomen. Wacht daarom niet totdat de automaat klachten geeft. Het kan dan al te laat zijn…

Indien gewenst maken onze monteurs gebruik van merkspecifieke olie. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om het oliefilter te laten vervangen. Vragen? Bel gerust 0513 - 744 120 of vul het contactformulier in.

Gratis offerte ontvangen?

Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website

Automaat spoelen verhelpt klachten

Automaat spoelen is een onderhoudsbeurt máár lost in de praktijk ook regelmatig klachten op. Door vervuiling kan de automaat bijvoorbeeld gaan bonken tijdens het schakelen. Het reinigen en verversen van de automaatbak kan dit soort klachten verhelpen of verminderen. Uiteraard geven wij nooit de garantie dat automaat spoelen de klachten wegneemt.

Mogelijke klachten bij een vervuilde automaat:

  • De automaat bonkt of schokt tijdens het schakelen
  • De automaat slipt tijdens het schakelen
  • De automaat heeft moeite met het vasthouden van een versnelling
  • De automaat heeft moeite met het kiezen van de juiste versnelling

Automaat spoelen bij Bosch Car Service Jurjen Jonker

Automaat spoelen bij Bosch Car Service in Heerenveen is mogelijk vanaf €275, afhankelijk van het merk en model auto. Ontvang snel een prijsopgave, bel 0513 - 744 120.