Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

BMW distributieketting vervangen

Een distributieketting zou in theorie een autoleven lang mee gaan. Helaas valt dit in de praktijk tegen. Bij BMW zijn er problemen bekend met de distributieketting. Onder andere bij de types: N20B20, N47, B47, B48 en B38.

Problemen met de distributieketting van uw BMW? We begrijpen dat dit nogal vervelend is, aangezien het toch vaak een kostbare gelegenheid is. Neem gerust contact met ons op voor advies. Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website.

Distributieketting van uw BMW vervangen?

Een distributieketting moet op de juiste spanning staan om correct te werken. Een beetje rek in de ketting is normaal en wordt automatisch gecorrigeerd door een kettingspanner. Bij veel problemen aan de BMW distributieketting is de rek echter veel te groot. Een uitgerekte distributieketting herkent u aan een slepend / ratelend geluid. Vooral als de motor nog niet warm is.

Gevolgen uitgerekte distributieketting

Een uitgerekte distributieketting kan zeer kostbare schade opleveren aan uw BMW. De ketting verbindt onder andere de zuigers en kleppen van de motor. Dat is heel secuur afgesteld. U kunt zich voorstellen dat de schade niet te overzien is, als de distributieketting door rek tanden overslaat of zelfs breekt.

Distributieketting van uw BMW vervangen? Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via website.