Van 24 juli t/m 7 augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie. Autohopper verhuur blijft open op afspraak en is dan bereikbaar via e-mail.

Bosch Car Service Heerenveen

We helpen u graag. Bel: 0513 – 744 120

1.4 TSI distributieketting vervangen

Een groot voordeel van de distributieketting is dat deze niet periodiek vervangen hoeft te worden. Alhoewel.. in de praktijk valt dat tegen. Van de 1.4 TSI motor is bekend dat de distributieketting vervelende problemen kan opleveren.

Levert de distributieketting van uw VW TSI motorproblemen op? We begrijpen dat dit erg vervelend is. Onze specialisten geven u graag advies over het vervangen van de TSI distributieketting. Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website.

Distributieketting VW TSI vervangen?

Het is normaal dat er na verloop van tijd wat rek ontstaat in een distributieketting. De kettingspanner vangt dit automatisch op. Het probleem bij de TSI 1.4 distributieketting is dat deze véél te snel uitrekt. Een uitgerekte distributieketting herkent u aan een slepend / ratelend geluid. Met name wanneer de motor nog niet opgewarmd is.

Gevolgen uitgerekte distributieketting

De distributieketting verbindt onder andere de zuigers en de kleppen. Het geheel is zeer secuur afgesteld. Als de ketting te ver uitrekt slaat deze op den duur tanden over. De afstelling klopt dan niet meer waardoor er ernstige motorschade ontstaat. Daarnaast kan de distributieketting breken als deze te ver uitrekt.

Voorkom ernstige motorschade en laat de TSI distributieketting op tijd vervangen. Bel 0513 - 744 120 of vraag een offerte aan via de website.